Elton Džon kritikovao je ruskog predsednika Vladimira Putina, zbog njegovih stavova po pitanju LGBT prava, kao tvrdnje da su liberalne vrednosti prevaziđene.

Putin je nedavno u intervju Fajnenšel tajmsu rekao da je „liberalna ideja postala zastarela“ i da je „došla je u sukob s interesom velike većine stanovništva“.

Putin je rekao i da Rusija nije homofobna, ali da mu se spremnost zapada da prihvati homoseksualnost i rodnu neodređenost čini preteranom. „Tradicionalne vrednosti su stabilnije i važnije milionima ljudi nego ta liberalna ideja koja, po mom mišljenju, zapravo nestaje“, prenosi N1.

Elton Džon mu je poručio da se uopšte ne slaže sa tim stavom, navodeći da je doboko uznemiren zbog onoga što je pročitao.

„Vidim licemerje u vašem komentaru da želite da LGBT osobe budu srećne i da sa time nemate problem. A ipak, Ruski distributeri su tako teško cenzurisali moj film Rocketman izbacujući sve u vezi sa tim da sam našao istinsku sreću kroz 25-godogišnju vezu sa svojim prartnerom Dejvidom, i podižući svoja dva prelepa sina“, naveo je on.

Pevač je napisao i da je za njega to licemerje.

„Drago mi je da živim u delu sveta gde vlade priznaju univerzalno ljudsko pravo da možemo voleti koga god želimo“, zaključio je pevač.

Komentara

  1. re: “... možemo voleti koga god želimo”, zaključio je pevač. MOŽETE SAMO ODRASLE OSOBE: Ne možete čak ni ljubav prema odraslim osobama iskazivati javno ako vam te odrasle osobe nisu uzvratile ljubav.

  2. hajduk Veljko
    1. jula 2019. 15:11

    Elton komentarise Putinovu izjavu.Koji cinizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.