Ekonomski fakultet u Beogradu slavi 85. godina postojanja

  0

  Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu osnovan je kao Ekonomsko-komercijalna visoka škola 1937. godine kao vodeći visokoškolski obrazovni centar u oblasti ekonomije. Danas je najveća i najeminentnija naučno-obrazovna ustanova u regionu u polju ekonomskih nauka, poslovnog upravljanja i statistike koja slavi 85 godina uspešnog rada.

  Do 3. aprila održava se tradicionalna manifestacija obeležavanja ,,Dani Ekonomskog fakulteta“ u okviru koje će biti organizovane mnogobrojne aktivnosti za studente. U utorak, 29. marta u 11 časova student Aleksa Antić govoriće na temu „Moje internacionalno iskustvo“. On je do sada bio na međunarodnim programima praksi u Londonu, Barseloni i ,,BCG“ u Budimpešti kao i na najprestižnijim Case Study takmičenjima na kojima je bio deo pobedničkih timova.

  U sredu 30. mart u 16 časova biće održan onlajn panel „FMCG budućnosti“ sa akcentom na glabalne biznis trendove u segmentu robe široke potrošnje, dobre prakse, ali i odgovora na pitanje da li je dominantniji distributer ili maloprodavac. O ovoj temi govoriće eminetni stručnjaci iz internacionalnih kompanija, a moderator će biti prof. dr Zoran Bogetić.

  U četvrtak 31. marta u 16 časova biće održana panel diskusija na temu ,,Konsalting: Praktična iskustva i pretpostavke“. Paneslisti će dati odgovore šta je poslovni konsalting, koje oblasti u konsaltingu najbrže rastu i kako izgleda razvojni put kosultanta, ali kakva je budućnost u ovoj oblasti. Gosti su predstavnici pet konsalting kompanija u našoj zemlji, a moderator je prof. dr Dragan Lončar.

  Svi studenti u periodu od 30. marta do 1. aprila, imaće priliku da donesu svoju radnu biografiju u Centar za saradnju sa privredom i dobiju savete kako da unaprede CV za ponude prema budućim poslodavcima.

  Tokom cele godine biće nastavljeno obeležavanje jubileja mnogim stručnim skupovima. Jedna od konferencija biće održana od 15. do 17. septembra 2022. godine sa temom „Digitalizacija i održivost – novo okruženje za ekonomiju i biznis” u organizaciji Ekonomskog fakulteta.