Ekološki ustanak je saopštio da su predstavnici dela opozicije, koja organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“, predali 11. septembra zahtev predsedniku Srbije za raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja ove godine.

Kako se navodi u saopštenju, organizatori protesta, među kojima je i Ekološki ustanak, naglašavaju da opozicija nije zahtevala raspisivanje lokalnih izbora u opštinama i gradovima širom Srbije.

Dodali su da smatraju da lokalni izbori treba da se održe u redovnom terminu, u junu 2024. godine, prenosi N1.

„Ovakav potez predsednika države, kojim ukazuje na slepu poslušnost predsednika opština i svoje diktatorske moći, raspisivanjem lokalnih izbora i ostavkama predsednika opština, pokazuje da je režim u potpunom strahu od gubitka vlasti na lokalnom nivou“, istakli su.

Ukazali su da teme lokalnih izbora i problemi sa kojima se suočavaju građani na lokalnom nivou ne smeju biti stavljeni u drugi plan i ostavljeni u senci nacionalnih tema, koje su, kako kažu, svojstvene za parlamentarne izbore.

„Ovakvim potezom, spajanjem izbora na svim niovima, Aleksandar Vučić želi da pokrije sve nedostatke lokalnih kabadahija, lokalnih odbora“, zaključeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.