Pokret Ekološki ustanak dao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rok do petka 3. decembra da povuče, odnosno poništi, „nakaradne i neustavne“ zakone, najavljujući da će u suprotnom „Srbija stati“ u subotu.

„Pozivamo vas da učinite sve da Srbija ne sklizne u još veću krizu i sukobe“, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka, a prenosi N1.

Vučić je ranije u ponedeljak rekao da misli da je potpisao Zakon o referendumu, a da Zakon o eksproprijaciji sigurno nije.

Ekološki ustanak navodi da će Vučićevi „neodgovorni i autokratski postupci“ biti predmet krivičnog gonjenja.

Iz tog pokreta saopštavaju da zbog usvajanja ovih zakona predstoje „ne samo blokade puteva, već opšta pobuna građana snažno motivisanih višegodišnjim trpljenjem nepravde“.

U otvorenom pismu Ekološki ustanak poručuje predsedniku da će on i njegovi saradnici „odgovarati za izazivanje i organizovanje sukoba upotrebom parapolicijskih formacija sačinjenih od kriminalca i batinaša“.

„Da li ste svesni da je upravo Vama u velikom interesu da se u Republici Srbiji uspostavi vladavina prava, kako biste, kada budete odgovarali pred sudom za Vaše postupke, imali pravo na adekvatnu pravnu zaštitu“, navodi se u poruci predsedniku.

https://www.nstore.rs/product/crni-petak-digitalno/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-pretplata-knjige/

Komentar(1)

  1. Dan
    29. novembra 2021. 16:47

    Vucic uz pomoc Nemacke radi ono sto oni nisu uspeli u dva rata. Nasli su rdju koja misli da ce da zavrsi posao koji oni nisu mogli. ALI DA ZNAJU I ON I ONI DA SU SRBI TVRDJI ORAH I DA SU MNOGI NA PRAVI SRBIMA SLOMILI ZUBE. VUCIC JE IZDAJNIK!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.