EFSE i ProCredit banka Srbija zajedno obezbeđuju finansiranje mikro, malim i srednjim preduzećima u Srbiji

  0

  Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) proširio je svoje partnerstvo sa ProCredit bankom Srbija obezbedivši kredit u iznosu od 15 miliona evra kao podršku mikro, malim i srednjim preduzećima u zemlji. Ovaj kredit će doprineti povećanju poslovnih aktivnosti uprkos izazovima prouzrokovanim globalnom pandemijom.

  Predsedavajući Upravnog odbora EFSE fonda, Klaus Miler, rekao je: “Zadovoljstvo nam je što jačamo svoje partnerstvo sa ProCredit bankom. Otkako smo 2006. godine udružili snage, zajedno smo prešli veliki put. Pristup finansijskim sredstvima i dalje ostaje prioritet tokom i nakon krize izazvane virusom Covid-19 i ja istinski verujem da ćemo nastaviti da podržavamo i pozitivno utičemo na mikro, mala i srednja preduzeća u Srbiji u njihovim naporima da održe svoje poslovne aktivnosti.”

  ProCredit banka Srbija je jedna od vodećih banaka koje pružaju usluge mikro, malim i srednjim preduzećima u zemlji, te je takođe i lider u finansiranju poljoprivrede. “Od samog starta posvećeni smo finansiranju mikro, malih i srednjih preduzeća u prigradskim i ruralnim područjima Srbije, kojima nedostaje pristup finansijskim sredstvima. O tome najbolje svedoči činjenica da se 75% portfolija ProCredit banke nalazi baš u tim područjima. Saradnja sa institucijama poput EFSE fonda jača našu reputaciju u ovom segmentu i daje nam kredibilitet na domaćem i inostranom tržištu”, izjavio je Igor Anić, predsednik izvršnog ProCredit banke.

  POSTAVI KOMENTAR

  Unesite komentar
  Unesite ime