Džordan, Maradona, Šumi, Ali, Felps, Tajger… To je sada Novakovo društvo – Specijalno izdanje Nedeljnika posvećeno Novaku Đokoviću

0

Oborio je gotovo sve rekorde.

Osvojio je, jedini u istoriji, svaki grend slem najmanje po dvaput. Osvojio je, jedini u istoriji, svaki masters turnir najmanje po dvaput, dok njegovi rivali nisu osvojili ni svaki po jednom. Oborio je rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. Svakog svog rivala pobedio je više puta nego što je od njega poražen. I Federera i Nadala. U poslednjih deset godina osvojio je više grend slemova od njih dvojice zajedno i više masters turnira od njih dvojice zajedno.

Od nedelje, 11. jula, Novak Đoković nije više u društvu Rafe i Rodžera, već onih najvećih sportista svih vremena…

Maradona

Najveći fudbaler svih vremena – nemerljiv uticaj na svaki tim u kom je igrao. Šampionske titule sa Napolijem i titule prvaka sveta sa Argentinom. Aura velike zvezde. Najbolji dribler u istoriji. Tragična smrt koja je pozlatila njegovo mesto u legendama.

Majkl Džordan

Najveći košarkaš svih vremena zbog broja osvojenih šampionskih titula, individualne dominacije u ligi, popularnosti koju je stekao i novca koji je zaradio.

Mihael Šumaher

Vozač Formule 1 koji je prvi pomerio sve granice sporta, podigao svaki tim u kom je vozio na neslućen nivo i pre nego što je tehnologija uznapredovala postavio rekorde koji se obaraju tek dve decenije kasnije.

Muhamed Ali

Najveći bokser svih vremena. Višestruki šampion sveta u superteškoj kategoriji. Politički aktivista i žrtva političke i rasne represije. Simbol sporta koji je proslavio.

Majkl Felps

Još jedan sportista koji je daleko prevazišao granice sopstvenog sporta. Čovek koji je osvojio 28 olimpijskih medalja i svakako najbolji olimpijac svih vremena.

Tajger Vuds

Sinonim za sport kojim se bavio. Čovek koji je uprkos, a ne zahvaljujući, svojim aktivnostima van terena, bio najbolji u onome što je radio. Stvorio je oko sebe auru nedostižnog.

Novi Nedeljnik posvećen je velikom uspehu jednog od najboljih sportista svih vremena, Novaku Đokoviću

Pronađite svoje kolekcionarsko izdanje u kojem Novakovi prijatelji, saradnici, stručnjaci, ali i oni koji su ga kritikovali, govore o osvajaču dvadeset – još jednom, 20! – grend slem titula

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju knjigu o Isidori Sekulić