Džoni Dep i Minamata na pragu osvajanja specijalne nagrade po glasovima publike u okviru ovogodišnje dodele Oskara

0

Film Minamata, sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, jedan je od favorita za osvajanje posebne nagrade na osnovu glasova publike na Twitter-u, koju Akademija zvanično uvodi od ovogodišnje dodele Oskara. Ovo ostvarenje reditelja Endrua Levitasa rađeno je u koprodukciji kompanija Samuel Goldwyn Films i Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, osnivača kompanije Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji. Segmenti ovog filma snimani su u Beogradu tokom 2019, a Minamata je premijerno prikazana u našoj zemlji na FEST-u 2021. godine.

Posebna kategorija po imenu„Fan Favourite Award“, omogućiće publici širom sveta da do 3. marta glasa za svoj omiljeni film, koristeći hešteg #OscarsFanFavorite na društvenoj mreži Twitterili putem stranice OscarsFanFavorite.com, a dnevno je moguće glasati do 20 puta.

Film Minamata zasnovan je na istinitoj priči i istoimenoj knjizi Ejlin Mioko Smit i Judžina Smita. Radnja se odvija 1971. godine, kada Judžin Smit, proslavljeni fotoreporter čiji lik tumači Džoni Dep, dobija zadatak da otputuje u japanski grad Minamatu, mesto opustošeno trovanjem živom. Kako bi otkrio istinu i razotkrio hemijsku kompaniju odgovornu za katastrofu, on koristi moćne fotografije, kako bi šira javnost saznala o Minamati.

MINAMATA_Horricks-00429.RAF

Podsećamo da je Džoni Dep bio gost Beograda u oktobru 2021. godine, kada je promovisan Puffins Impossible, prvi animirani serijal u celini proizveden u Srbiji, u kojem Dep pozajmljuje karakter i glas junaku Džoniju Pafu. Serijal je kreiran u Iervolino Studios (IES) u vlasništvu Andree Iervolina i ledi Monike Bakardi, osnivača matične kompanije Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE), dok produkciju potpisuje Archangel Digital Studios (ADS) Miloša Bikovića, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Na osnovu učešća u lokalnim projektima, kao i na osnovu kontinuirane promocije umetničke zajednice Srbije u svetskim medijima, Depu je 15. februara ove godine dodeljena Zlatna medalja za zasluge Republike Srbije.