Džona Kliza optužili za rasistički ispad: “London više nije engleski grad”

8
Profimedia

Čuvena glumačka zvezda Monti Pajtona i britanski komičar Džon Kliz (79), izazvao je brojne negativne komentare nakon što je rekao da London nije više engleski grad.

Komičar je ponovio komentare koje je dao pre skoro deceniju i njima sve zbunio.

U tvitu je svojim pratiocima, kojih glumac na ovoj društvenoj mreži ima više od 5,6 miliona, napisao:

“Pre nekoliko godina sam mislio da London nije više engleski grad. Od tada su, gotovo svi moji prijatelji iz inostranstva potvrdili moje zapažanje. Dakle, mora da postoji neka istina u tome. Takođe sam primetio da je London bio grad u Velikoj Britaniji koji je najjače glasao da ostane u EU”, napisao je Kliz.

Njegove reči ostavile su mnoge u čudu i izazvale komentare.

Komičar Dom Džoli je među onima koju su pisali rasističke tvrdnje.

“On je očigledno veoma pametan i smešan čovek, ali ovo je u suštini veoma rasistički tvit”, naglasio je Džoli i dodao: “Drugo, to je rasistički tvit čoveka koji živi na Karipskim ostrvima, ironija toga je ludost.”

8 KOMENTARA

  1. Bilo bi zanimljivo navesti sve evropske glavne (i uopste) gradove, u kojima preovladava strano stanovnistvo. Za Bec, je to vec godinama realnost. Potvrdjujem iz licnog iskustva kao stanovnik.

  2. Иаако сам много мање провео у Лондону од Џона, на пропутовањима и кратким боравцима, стекао сам исти утисак. Не видим само разлог зашто би та тврдња била расистичка ?

  3. Crno ti se pise jevropo…samo vi terajte liberalimzam i eto nas u braon pomijama za 50 godina…

  4. To zapravo hocete da kazete da je ZABRANJENO GOVORITI ISTINU. Pa i nije engleski grad, kao sto ni Kosovo nije Srbija. I sta cemo sad?

  5. ako je u 2018 najcesce upisivano ime u knjigu rodjenih u londonu-muhamed,gde gresi dzoni?

Comments are closed.