Džejson Lud x Goodfellv feat. Mixa: I to i to (drugi deo) (singl)

0

Domaća hip-hop scena je početkom dvehiljaditih uhvatila zalet predstavljajući mnoge tada mlade i perspektivne repere. Album „U ime igre” (2006) koji potpisuje Lud (Janko Janićijević) ostaće upamćen, u gradskim hoperskim krugovima, kao izdanje koje je pesmom „I to i to” utrlo put onome što danas, na ovim prostorima, prepoznajemo kao trap zvuk.

Lud je u međuvremenu postao Džejson Lud i, kako je sam izjavio, svestan je novonastalih pravila koja važe u utakmici (ili bolje reći bitki) koja se vodi na domaćem muzičkom tržištu. Nasuprot toj hiperprodukciji Džejson nam servira old-school himnu baziranu na klasicima žanra iz prošlog veka. Novi singl, igrom slučaja, nastavak je pesme koja je uvela u priču o takozvanom modernom hip-hop izrazu. „I to i to (drugi deo)” nogu sa gasa lagano prebacuje na kočnicu, sugerišući savremenicima gde i u kojoj meri su se zaigrali.

Gostujući MC-jevi Goodfellv i Mixa (producirao Rils) daju dobar uvod u Džejsonovu vrtoglavu brzalicu u okviru koje eksplicitno poentira u duhu postulata koje su davno zakucali Public Enemy ili Run-DMC. Singl „I to i to (drugi deo)” predstavlja bačenu rukavicu u lice svima koji svoj nedostatak talenta i/ili apsolutno neshvatanje žanra sakrivaju iza autotjuna.