Dvojica muškaraca optužena za napad na policajca tokom upada u Kapitol

0

(Beta) – Američki zvaničnici uhapsili su i optužili dvojicu muškaraca za napad na pripadnika policije Kapitola Brajana Siknika sprejem za medvede za vreme nereda 6. januara, ali još se ne zna da li je sprej izazvao smrt policajca.

Džordž Tanios (39) iz Morgantauna u zapadnoj Virdžiniji i Džulijan Kejter (32) iz ​​Pensilvanije uhapšeni su, a čekuje se da se pojave pred federalnim sudom.

Ideja da je Siknik umro od hemikalija koje se nalaze u spreju za medvede pojavila se poslednjih nedelja kao nova teorija u ovom slučaju.

Na video snimku do koga je došao FBI vidi se kako Kejter prska Siknika i druge sprejem za medvede. Taj čin nije još direktno doveden u vezu sa smrću Siknika.

Istražitelji su prvo verovatli da je Siknika pogodio u glavu protivpožarni aparat, na osnovu izjava koje su zabeležene u ranoj fazi istrage, navode dve osobe upoznate sa slučajem.

Policajac je je umro u bolnici 7. januara, dan posle nereda na Kapitolu, a kada su Trampove pristalice upale u Kongres koji je trebalo da potvrdi izbornu pobedu Džozefa Bajdena.