Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a u Rijeci u subotu popodne hospitalizovan je italijanski državljanin zbog respiratornih smetnji, smešten je u izolaciju zbog straha od koronavirusa, prenose hrvatski mediji.

Pošto su lekarima njegovi simptomi bili vrlo sumnjivi, urađen mu je test na koronavirus. Iako niko zvanično nije pomenuo koronavirus, iz KBC-a navode da će „potrebni uzorci biti poslati na analizu u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, da bi se utvrdilo o kakvoj infekciji je reč“.

Rezultati analize se očekuju u kasnim popodnevnim satima, kada će sa sigurnošću moći da se kaže da li je pacijent zaražen koronavirusom ili je reč o nekoj drugoj bolesti.

Večernji list saznaje da je još jedna osoba primljena zbog sumnje na koronavirus. Radi se o ženi iz Rovinja koja je boravila u Italiji, prenosi N1.

Ministarstvo zdravlja Hrvatske objavilo je zbog toga letak u kojem navode osnovne informacije o koronavirusu.

U letku su uz ilustracije navedene opšte informacije o koronavirusu, njegovi simptomi, rizične grupe, način širenja, i koje preventivne mere treba preduzeti.

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim društvenim mrežama objavljuje sva saznanja o koronavirusu.

Zemlje Evropske unije u kojima je potvrđena bolest izazvana novim koronavirusom (izvor ECDC) jesu Francuska, Nemačka, Finska, Italija, Španija, Švedska, Velika Britanija, Belgija i Rusija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.