Dvadeset peta sezona WNBA

  0

  Keti Engelbert, komesar WNBA: “Danas WNBA objavljuje planove za proslavu naše 25. sezone, koji uključuju celosezonsku kampanju „Count It“, poseban logo, Savetodavno veće koje se sastoji od legendi i stvaralaca ranih sezona WNBA, kao i premijerno izdanje WNBA Commissioner Kupa. Takođe, danas Wilson predstavlja novu WNBA loptu osveženih boja, u kombinaciji bele (umesto bež-sive) i vatreno narandžaste. 

  Više detalja o WNBA Draftu 2021. i 25. sezoni biće objavljeno u narednim nedeljama, a uskoro će biti objavljeno i sledeće saopštenje za štampu, logotip i promotivni video. Hvala svima onima koji su dali doprinos u poslednjih 25 sezona i radujemo se vašoj podršci da i ova sezona bude uspešna!” 

  W25

  U znak obeležavanja istorijske sezone, WNBA će odabrati i odati priznanje najvećim košarkašicama lige od njenog osnivanja 1997. Ove sportistkinje koji su promenile igru biće izabrane na osnovu ukupnog doprinosa ligi i zajednici. Uzeće se u obzir faktori kao što su učinak i sposobnost na terenu, liderstvo, sportski duh i društveno koristan rad, kao i doprinosi uspehu tima i ukupnom razvoju ženske košarke. Fanovi WNBA će takođe imati priliku da glasaju za svoje omiljene košarkašice i odaberu one za koje veruju da bi trebalo da budu deo ovog elitnog društva.  

  25 WNBA najslavnijih trenutaka 

  25 najvećih trenutaka WNBA takođe će biti određeno tokom kampanje 2021. godine, rangiranih od broja 25 do 1 i biće otkriveni tokom druge polovine sezone i plej-ofa. Detalji o procesu glasanja i rokovima za oba programa biće objavljeni naknadno. 

  WNBA pokret za pravdu 

  Osnovan uoči sezone 2020, WNBA Justice Movement je platforma preko koje će liga i dalje voditi važan rad u zajednici u borbi protiv rasne i rodne nejednakosti, promovisati zagovaranje LBGTQ + prava i zagovarati reformu u sistemima u kojima je nepravda opstaje. Ovi zajednički napori, vođeni od strane Saveta za socijalnu pravdu WNBA / WNBPA, predstavljaju trajnu posvećenost unapređivanju socijalne pravde i pokretačku snagu neophodnih promena. Tokom 25. sezone, Pokret pravde proslaviće istoriju angažovanja u raznim društvenim temama.