Beloruskinja Julia Mojisejenko pronašla je roditelje dve decenije otkako je kao četvorogodišnja devojčica nestala tokom putovanja vozom, prenose svetski mediji.

Godine 1999. ona je putovala iz Minska u istočnu Belorusiju s ocem Viktorom, koji se napio i zaspao. Kada se probudio, male Julije nije bilo.

Spletom okolnosti završila je u vozu prema zapadnom ruskom gradu Rijazanju, a znala je samo imena svojih roditelja, prenosi Jutarnji list.

„Problem je što me je beloruska policija tražila samo u Belorusiji, dok u Rusiji nije bilo informacija o nestaloj devojčici“, rekla je 24-godišnja Mojisejenko, a objavila ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Mojisejenka je odrasla u ruskoj hraniteljskoj porodici. Nedavno je njen prijatelj na internetu pronašao objavu o nestaloj osobi i obratio se beloruskim vlastima kako bi saznao da li je u pitanju Julija. Ubrzo se srela sa svojim roditeljima, a DNK test je potvrdio da su u srodstvu. Otac je rekao da je on kriv zbog svega i zamolio je ćerku da mu oprosti.

„Živeli smo u nadi 20 godina. Živeli smo u nadi da ćemo je pronaći“, rekla je njena majka Ljudmila.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.