“Dva člana REM-a podržala inicijativu za ograničavanje rijalitija…”

0
Ilustracija: Profimedia

Članovi Saveta REM-a profesor Slobodan Cvejić i Judita Popović podržali su inicijativu za ograničavanje rijaliti programa, koju je pokrenulo Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ), a svojim potpisima podržalo više od 42 hiljade građana, saopštilo je ovo udruženje.

Članica saveta REM-a Judita Popović je ukazala je na paralizu celokupnog državnog sistema kada se radi o kontroli medijske scene i kazala da je taj problem političke volje.  

Profesor Slobodan Cvejić je tokom druge javne rasprave o Predlogu zakona o izmenama i dopunama zakona o elektronskim medijima, kako zvanično glasi inicijativa za ograničavanje rijalitija, istakao da je inicijativa čak blaga, ali je značajan prvi korak u momentu kada “se čini da Željku Mitroviću niko ne može da skine krunu sa galve, ali i da se uradi nešto kako bi se pokazalo da ovde postoji briga za javno dobro”.  

On je naglasio da se Mitroviću ne sme dozovoliti da radi šta hoće.  

Oba člana saveta REM-a potvrdila su da podržavaju ovaj predlog zakona i da će stati iza građanske inicijative za ograničavanje rijaliti programa.  

REM je prošle nedelje tesnom većinom od četiri prema pet glasova, odbio da odlučuje o predlogu kojim bi se ograničio rijaliti program, saopštilo je Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ).