Predsednik Filipina Rodrigo Duterte je ponudio nagradu od 59.000 dolara za glavu lidera komunističkih pobunjenika zbog ubistva četvorice policajaca.

Članovi pobunjeničke grupe Nove narodne armije napali su policajce u centralnim Filipinima 18. jula i odmah ih ubili, saopštila je policija. Duterte je ponudio tri miliona pezosa za „glavu“ komunističkog vođe pobunjenika nedelju naon što su četvorica policajaca ubijena u centralnim Filipinima.

„Ipak nezadovoljni krvlju, teroristi su takođe opljačkali mrtva tela, uzeli im oružje, dragocenosti i lične stvari, i odvezli se njihovim motociklima“, navodi se u saopštenju filipinske policije.

Duterte je u četvrtak rekao da će ponuditi tri miliona pezosa svakome ko bi mogao da mu donese „glavu“ komunističkog pobunjenog vođe, ali je onda podigao nagradu na sedam, iz besa zbog načina na koji su policajci ubijeni, nazvavši to „islamskim stilom ubijanja“.

„Spaljeni su kao ISIS, zato sam besan“, rekao je Duterte.

Pobunjenici su preuzeli odgovornost za napad, ali su demantovali tvrdnje da su policajci bili izloženi mučenju.

Duterte je poručio da mu treba samo glava vođe ubica, jer bi celo telo moglo biti iskorišteno na sahrani radi pridobijanja simpatija javnosti. On je dodao da planra da ponudi nagradu od 20 miliona pezosa ili 393.000 dolara kako bi povećao šanse da se pobunjenici uhvate.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.