Dule Vujošević se raduje pobedama Partizana, ali kaže da tim nije sasvim po njegovom ukusu…

0
Igor Pavićević

Duška Vujoševića raduju rezultati košarkaša Partizana i trenera Andree Trinkijerija. Iako mu se ne sviđa pristup u sastavljanju tima.

„Tim nije sasvim po mom ukusu jer ima previše stranaca. Ne može da bude opravdanje to što je Dragan Milosavljević letos izabrao da ostane u Malagi, postoje i drugi igrači. A ako domaći igrači ne žele da dođu u Partizan, onda klub treba da se zapita zašto je to tako“, rekao je Vujošvić u razgovoru za Kurir.

Vujošević trenutno radi u rumunskom Klužu, gde ima funkciju šefa stručnog štaba i direktora ekipe. Ipak, sa Vujoševićem je najčešće Partizan tema.

„Očigledan cilj je Evroliga, a znamo da se do nje može na dva načina, preko ABA lige i preko Evrokupa. Mislim da će biti lakše preko Evrokupa, to jest ne lakše, nego ostvarljivije. Radujem se svakoj pobedi Partizana i voleo bih da se izbore za Evroligu, jer bi to opravdalo ovaj sistem“, rekao je.

Vujošević je rekao i da je “ovo skup projekat”.

“Čestitam upravi na obezbeđenim sredstvima, koja su u dobroj meri najverovatnije stigla i kao pomoć države, kao što je slučaj i u konkurentskom klubu, verujem da je njemu ta pomoć još veća. Nije mi samo jasno zbog čega je ta pomoć bila beznačajna kad je Partizan bio dominantan. Da li je bila ideja da se tog momenta Partizan sruši, pa da se sad teatralno podigne do drugog mesta…“, rekaoje za Kurir Duško Vujošević.