Đukić Dejanović: Ne vidim sebe u Vučićevim optužbama. Za kog se utvrdi da je krao, treba da odgovara…

2
Foto: Medija centar Beograd

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS), Slavica Đukić Dejanović, kazala je agenciji Beta da sebe ne vidi u optužbama predsednika Srbije i vladajuće SNS, Aleksandra Vučića, na račun funkcionera SPS-a.

Vučić je sinoć na TV Pink rekao da je velikom broju funkcionera SPS-a “pokvario snove” jer ne mogu da “kradu”. 

Rekao je da da u SPS-u postoje “funkcionerski deo, pošteni ljudi, i oni koji to nisu, imate najveći deo naroda koji je glasao za SPS, koji su dobri domaćini, ali ima i veliki broj funkcionera koji misle da im je Vučić pokvario snove, ne vole me zato što ne mogu da kradu”.

Đukić Dejanović je danas rekla da je “SPS radila u Vladi na krajnje korektan i savestan način. Za koga se god utvrdi da je krao, treba da odgovara i da snosi posledice, bio ministar ili ne. Mi smo u ovoj vladi imali korektnu saradnju sa SNS-om”.

Đukić Dejanović je navela da će o formiranju nove vlade s Vučićem razgovarati predsednik SPS-a Ivica Dačić i da je “taj sastanak zakazan za 20. juli”.

Na pitanje Bete da li bi eventualni raskid koalicije SNS-SPS mogao da se negativno odrazi na odnose s Rusijom, Đukić Dejanović je kazala da su tokovi spoljne politike pitanje države i “o njima se odlučuje dugoročno, a ne kratkoročno”.

“Naš narod voli Rusiju i naša je obaveza da gradimo prijateljske odnose s Rusijom. Ne mislim da bilo kakve političke relacije na našoj političkoj sceni mogu da poremete dobre odnose s Rusijom, kao ni sa Kinom, Briselom ili Amerikom”, ocenila je ona.

(Beta)

2 KOMENTARA

Comments are closed.