“Đukanovićeva odluka je kršenje Ustava. Briga ga za državu kad nije njen vlasnik…”

0
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

“Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti i nastavlja u višegodišnjem maniru da državu tretira kao svoj feud”, ocenio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je to napisao na svom Tviter nalogu povodom odluke Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra, među kojima su i izmene Zakona o slobodi veroispovesti, saopšteno je iz kabineta predsednika. Prilikom donošenja odluke pozvao se na član 94 stav 1 Ustava.

“Odluka predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, da vrati nekoliko zakona koji su usvojeni na sednici Skupštine 29. decembra 2020, na ponovno odlučivanje, najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi. Osim što krši Ustav, zakone ove zemlje, Đukanović se igra građanima, njihovom imovinom i pravima koja proističu iz Ustava”, naveo je Krivokapić.

Dodao je i da udarom na bankarski sektor i male privrednike “predsednik Crne Gore poručuje da ga nije briga za državu ukoliko neće biti njen vlasnik”, zaključio je Krivokapić.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!