Đukanović o sukobima sa SPC: Ostajem pri stavu, ludački pokret su oni koji hoće da ruše državu

1
Profimedia

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je večeras da nikada nije rekao da je mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije na čelu ludačkog pokreta, ali da ostaje pri stavu da su oni koji su spremni da ruše državu deo ludačkog pokreta.

“Ne znam kako bi nazvali one koji ruše državu u kojoj žive, koji ruše svoj dom”, rekao je Đukanović i dodao da drugi izraz ne može upotrebiti čak ni pri punoj koncentraciji.

On je rekao da ga uopšte ne pogađaju ocene mitropolita Amfilohija da je u njega ušao đavo i pozivi da ga krsti, navodeći da se naslušao svega pa čak i toga da je pod narkoticima, što se kako je rekao, plasira u određenim krugovima.

Đukanović je rekao i da sa Amfilohijem i ostalim crkvenim verodostojnicima vodi civilizovan razgovor tokom susreta i da im odmah otvoreno kaže sve što misli i što planira da uradi.

“Crkveni velikodostojnici su vođe nama suprotstavljenog pokreta koji smatraju da je EU četvrti Rajh. Oni nam nude lutanje kozjim stazama i to je vododelnica na zapadnom Balkanu”, rekao je on u intervjuu za Prvu TV i dodao da će do poslednjeg daha raditi na obnovi Crnogorske pravoslavne crkve.

On je govoreći o Zakonu o slobodi veroispovesti rekao da je ubeđen da je SPC u početku krenula sa idejom da odbrani svetinje od države kojoj ta dobra pripadaju, ali da su se onda pojavili drugi zainteresovani.

“To su radili preko moskovske adrese, preko nama susedne beogradske adrese, pa su se te dve adrese u susret 2020. prisetile da bi mogle da pokušaju da poprave ono što nisu uspele 2016. (pokušaj terorizma). Videli su da sa istim igračima to nije izvodljivo i onda se naravno poseglo za crkvom. Crkva je poslednji adut koji su izvukli iz rukava, koja bi trebalo da pomogne da dođe do smene vlasti”, smatra Đukanović.

Kako je dodao, zbog toga je vrh SPC bagatelisao dobre ponude sa crnogorskih adresa, jer je sada instruisan od ovih adresa kako bi se promenila vlast.

“A kada se to desi onda nema ni Crne Gore. SPC služi anticnogorskim interesima i pokušava da se stavi u ulogu nekoga ko je nadređen Crnoj Gori”, rekao je Đukanović.

Đukanović je rekao i da je uveren da će u avgustu epidemija koronavirusa biti pod kontrolom i dodao da ne razmišlja o odlaganju izbora zakazanih za 30. avgust.

(Beta)

1 KOMENTAR

 1. А ја остајем при ставу да у комунизму може да се изнедри таква људска поган да ту спаса нема. Тај Брозов пионир и Милошевићев јуниор је имао све предиспозиције да у такву поган израсте. Не да није искористио прилику, него је постао прави шампоион у врло оштој конкуренцији. Литије су све оно чиме нас је та најодвратнија идеолигија, икада, пола века тровала послали на ђубриште историје и показале да је српски народ културолошки и историјски дубоко везан и утемељен у хришћанству. Све што је наведено служи да прикрије праву истину, а то је доношење дискриминаторског закона који служи да се отме имовина МПЦ СПЦ, а након тога да се трајно и коначно затре српки идентитет у српској Црној Гори. А шта српскије од Црне Горе има јадни не били.
  Устала је Црна Гора,
  Светиња се бранит мора,
  Мило лопове!
  Мило лопове!
  Баш ми се допадају ови стихови, а вама?

Comments are closed.