Dušan Ivković i Ranko Žeravica su među kandidatima za ulazak u Nejsmitovu „Kuću slavnih“ u Springflidu 2022. godine, a na „internacionalom“ spisku nominovanih je još i Radivoj Korać, objavljeno je na sajtu HOF-a.

Ivković je preminuo u septembru, a u trofejnoj karijeri bio je višestruki osvajač medalja sa reprezentacijama Jugoslavije/Srbije, uključujući i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1990. i dvostruki šampion Evrope sa Olimpijakosom (1997. i 2012).

Žeravica, između ostalog, sa Plavima ima olimpijsko zlato 1980. i osvojeno Svetsko prvenstvo deset godina ranije.

Korać je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio dve srebrne medalje na Evropskim prvenstvima, dve na Svetskim šampionatima i Olimpijskim igrama, kao i bronzu na EP.

Kao predstavnici jugoslovenske košarke, na spisku nominovanih našli su se i Mirza Delibašić, te Josip „Pino“ Đerđa, poznat i pod imenom Đuzepe. Delibašić se proslavio u dresu sarajevske Bosne, i jedan je od najtrofejnijih jugoslovenskih košarkaša. Sa državnim timom je osvojio osam medalja, uključujući olimpijsko i svetsko zlato, kao i dve najsjajnije medalje sa šampionata Evrope.

Đerđa je čitavu igračku karijeru proveo u Zadru, sa kojim je pet puta osvajao prvenstvo Jugoslavije, jednom Kup, a okitio se srebrnim medaljama na Svetskom prvenstvu 1963. i 1967. godine, kao i na Evrobasketu 1965.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-print-23-knjige/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.