DSK smenio Vjosu Osmani sa funkcije potpredsednice stranke

0
Foto: Profimedia

Glavni odobor Demokratskog saveza Kosova (DSK) smenio je danas elektronskim glasanjem sa funkcije potpredsednika i člana predsedništva stranke Vjosu Osmani.

Glavni odbor je prihvatio zahtev lidera stranke Isa Mustafe da se ona smeni, potvrdio je za medije poslanik DSK Hadži Avdilji koji je bio protiv njenog smenjivanja.

U pismu Glavnom odboru stranke Mustafa je zatražio da Avdulah Hoti zauzme funkciju Osmanijeve u stranci, prenosi danas koha.net.

Kao razloge zbog kojih je tražio smenu Mustafa je u pismu Glavnom odboru napisao da se “Osmani na sednici Skupštine na kojoj je na dnevnom redu bilo izglasavanje nepoverenja vladi Aljbina Kurtija tome suprotstavila i pozivala da se taj zahtev koji je inicirao DSK ne prihvati”.

“Ona je takođe izašla protiv stava predsedništva stranke za stvaranje koalicije koja je izabrala Hotija za premijera Kosova”, piše u Mustafinom pismu Glavnom odboru DSK.

Mustafa je naveo i da je Osmanijeva “odbila da predsedava sednicom Skupštine na kojoj je izabrana vlada Avdulaha Hotija”.

(Beta)