DS: Transparent ispred RTS i pitanja za predsednika Srbije o Belivuku

0
Foto: Demokratska stranka

(Beta) – Članovi Demokratske stranke (DS) su  večeras ispred zgrade RTS-a, gde je gostovao predsednik Srbije Aleksandr Vučić,  razvili transparent “Aleksandar Vučić – šef mafije”, saopštila je DS.

Ta stranka je u saopštenju navela da su želeli da Vučiću “postave nekoliko važnih pitanja u vezi sa njegovom umešanošću u organizovani kriminal”, a za koja su znali da ga, kako su ukazali, “novinari RTS-a neće pitati u programu, iako bi trebali”. 

Portparolka DS Alisa Kockar je upitala predsednika “kakve je sve usluge tražio od Veljka Belivuka” za koga je navela da je član SNS, te zapitala Vučića i da li su “obojica prisluškivani”. 

“Šta znate o Jovanjici, o učešću Belivukovog kriminalnog klana u rušenju pod fantomkama u Savamali ili oružju pronađenom u Jaijincima i navodnim pokušajem atentata na Vas?”, zapitala je Kockar. 

Ona je upitala Vučiča i “Ko je ove kriminalce tajno pratio i nadzirao dok su potencijalne žrtve dovodili u Ritopek, ne pokušavajući da spreči likvidacije i zbog čega?”

“Ko je pripadnike Belivukovog klana angažovao da obezbeđuju Vašu inauguraciju? Ko im je dao policijske značke i naložio im da suzbijaju proteste i izazovu nasilje na protestima u julu prošle godine?”, pitala je kockar, navodi se u saopštenju.