“Izbore obeležili masovna kupovina glasova i napad na Grbovića”

2
Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlovic. Fotografija: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Izborni štab koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” saopštio je da su današnje glasanje na izborima za predsednika i Skupštinu Srbije, kao i za odbornike u Beogradu i još 12 lokalnih samouprava, obeležili “masovna kupovina glasova”, glasanje bez ličnih dokumenata i fizički napad na lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića.

Obraćajući se novinarima po završetku glasanja, potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović navela je da je tokom izbornog dana zabeleženo da je jedan birač glasao za više ljudi na različitim biračkim mestima, da je bilo slučajeva glasanja bez ličnog dokumenta kao i da su na „skoro svim“ biračkim mestima i i njihovoj blizini uočeni slučajevi vođenja paralelnih biračkih spiskova.

„Tokom celog dana naši kontrolori su fizički udaljavani sa biračkih mesta, a predsednici biračkih odbora su odbijali da pribeleže nepravilnosti jer su preglasani. Zabeleženo je više tuča, verbalnih i fizičkih napada na naše kontrolore a u najdrastičnijem incidentu, nezabeleženom u 21. veku, na dan izbora prebijen je predsednik PSG Pavle Grbović“, navela je potpredsednica DS.

Manojlović je dodala da će koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije sačekati materijal sa svih biračkih mesta kao i da će odluku o narednim koracima doneti posle “detalje analize”.

2 KOMENTARA

  1. Све као што се могло предвидети, тако се и остварује. Председник остаје исти, у Скупштину ће ући нешто опозиције, једино се нешто око “опозиционог” Београда затеже, с’тим да има неповољан ток ствари по опозицију. Свако коме је у опозицији било до промене власти у овој земљи није добро урадио посао. То одсудно време је било прави разлог да се потисну личне политичке сујете и ситнопартијски интереси и да се постигне укрупњавање на много ширем нивоу. Овако, ту смо, где смо, а оваквој опозицији би поновни бојкот био кориснији од изласка на изборе.

  2. Mislim da je ovo pucanj u prazno ove opozicije koja očigledno ovako razjedinjena jedva ulazi u parlament,nikako da se opamete,zato su tu gde jesu,ovo kupovina glasova i neke gluposti to ne prolazi

Comments are closed.