(Beta) – Bivša liderka Mjanmara Aung San Su Ći, koju na tajnom mestu drže vojne vlasti od vojnog puča pre mesec dana, pojavila se danas pred sudom preko video veze i izgleda dobrog zdravlja, rekao je njen advokat.

Aung San Su Ći, bivša šefica civilne vlade, optužena je za ilegalan uvoz toki-vokija i kršenje restrikcija vezanih za koronavirus a prema njenom advokatu danas je optužena za još dva dela – kršenje zakona o telekomunikacijama i za „podsticanje javnih nereda“.

Vojska je 75-godišnju Su Ći odmah posle puča 1. februara zatvorila u njenoj rezidenciji u glavnom gradu Najpjidou, ali članovi njene Nacionalne lige za demokratiju sada više nisu sigurni gde se ona nalazi.

Ako bude osuđena po ovim optužbama to bi moglo da obezbedi legalnu osnovu da se spreči da učestvuje na izborima koje je vojna hunta obećala da će biti održani za godinu dana.

U Jangonu, najvećem gradu u Mjanmaru i danas su se okupili prodemokratski demonstranti protiv vojne hunte i njihovog preuzimanja vlasti pre mesec dana, uprkos izveštajima da su bezbednosne snage ubile najmanje 18 ljudi u protestima širom zemlje prethodnog dana.

Demonstrante u Jangonu rasterivala je policija suzavcem dok su pokušavali da se okupe na uobičajenom mestu na centralnoj raskrsnici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.