Dva odeljenja prvaka, I/1 OŠ „Knez Lazar“ iz Lazarevca i I/3 OŠ „Ivo Andrić“ iz Beograda, sa svojim učiteljicama Zoricom Ivković i Aleksandrom Ivezić, osvojila su drugo i treće mesto na velikom konkursu „Pokrenimo našu decu“, koji se drugi put organizovao u okviru istoimenog programa. Trudom i svakodnevnim vežbanjem, osvojili su rekreativnu nastavu za celo odeljenje, zatim sadržajne pakete rekvizita za fizičku aktivnost koje mogu da koriste svi učenici škole, dok su učiteljice osvojile i vaučere za putovanja. Da im se zahvale na učešću u programu i uruče diplome, posetili su ih predstavnici ovog programa, kojim se u sve škole u Srbiji uvodi dodatna svakodnevna fizička aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda – brenda Aqua Viva i Srpskog saveza profesora učitelja i sporta.

„Naši prvaci pokazali su na delu da redovna fizička aktivnost, osim što povoljno utiče na dobru formu i zdravlje, učionice ispunjava smehom, gradi drugarstvo i pomaže da se lakše uči. Posebno smo zahvalni učiteljicama, jer su za samo nekoliko meseci od polaska u školu kod svojih đaka postavile čvrste temelje zdrave navike važne za ceo život, a to je da svaki dan budu aktivni“, izjavila je Milana Petrović, menadžer za javne i korporativne poslove kompanije Knjaz Miloš.  

Program „Pokrenimo našu decu“ sprovodi se u cilju prevencije lošeg držanja, deformiteta kičme i neaktivnog životnog stila kod dece. U okviru programa, svake godine organizuje se i konkurs, kada se ukupno 36 odeljenja nagradi savremenim i podsticajnim rekvizitima za vežbanje, dok najbolja odeljenja i učitelji osvoje i pomenute glavne nagrade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.