Druga medalja za Srbiju na OI: Tijana Bogdanović osvojila bronzu

0

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igram u Tokiju obedom u meču za treće mesto protiv domaće predstavnice Miju Jamade.

Bogdanović je nastupala u plavom oklopu i bolje otvorila borbu. Nakon prve runde, ipak, bilo je nerešno, 5:5, zbog udarca nogom u glavu Japanke u poslednjoj sekundi.

Bogdanovićeva je udarcem nogom u oklop povela sa 7:5 početkom druge runde. Potom je Jamada dobila kazneni poen zbog udarca ispod pojasa pred kraj druge runde. Srpska predstavnica povela je 8:5.

Početkom treće runde, Bogdanovićeva je udarcem iz okreta nogom u glavu zaradila pet poena i minut pre kraja imala velikih 13:5.

Ubrzo je osvojila još dva poena za 15:5. Tražili su japanci video proveru. Međutim, još jedan poen je pripao Srbiji. Na kraju, 20:6.

Podsetimo, Bogdanović je prethodno poražena u prvom kolu od Adrijane Serezo Iglesijas iz Španije sa 12:4. Prva runda završena je 0:0, da bi Serezo Iglesijas naredne dve dobila sa 5:2, odnosno 7:2.

Srpska tekvondoistkinja je ipak uspela da kroz repesaž obezbedi sebi mogućnost da se bori za bronzanu medalju. Gde je bila bolja od kineskinje Cunju Vu. Iako je gubila sa 5:0 u prvoj rundi, Tijana je napravila preokret i pobedom od 12:9 izborila borbu za bronzanu medalju.