Dragoljub Bakić o fotografiji sa Kojom i Teodorovićem: “Ne pravimo politički pokret, ideja je da poguramo mlade ljude…”

0
Foto: Printscreen N1

Arhitekta Dragoljub Bakić izjavio je povodom objavljivanja fotografije sa sastanka grupe javnih ličnosti, među kojima je i on, da nije u pitanju stvaranje nekog novog političkog pokreta, preneo je N1.

Bakić je za dnevni list “Danas” rekao da oni nisu imuni na ono što se dešava u Srbiji, te da je njihova osnovna ideja da mlade ljude poguraju svojim karijerama i biografijama.  

“Trebalo bi da pronađemo mlade ljude i da ih osokolimo da se uključe u društveni život. Tu nema ni ‘p’ od politike, niti je to stvaranje nekog novog pokreta”, rekao je Bakić.  

Kako je dodao, okupljanje intelektualaca ima dosta po svetu i kao primer naveo Ameriku gde je jedna takva grupa otkrila Aleksandriju Okasio Korites koja se nedavno pojavila na političkoj sceni SAD.  

“Dakle reč je o grupi koja će osokoljavati i prepoznavati neke pametne obrazovane i mlade ljude koji hoće da se uključe u društveni život i da pomognu da se stvar popravi, ako može da se popravi”, rekao je Bakić.

Podsetimo, glumac Nikola Kojo i akademik Dušan Teodorović objavili su istu fotografiju na svojim Tviter nalozima sa istom porukom, zbog čega su njihovi pratioci, sudeći prema komentarima, posumnjali da osnivaju novu političku stranku.

Fotografija na kojoj glumac i akademik sede za istim stolom u društvu, među kojem su i karikaturista Dušan Petričić i arhitekta Dragoljub Bakić, medijima je bio povod da prenesu spekulacije o mogućnosti osnivanja nove političke opcije.

Na pitanje Nedeljnika da li ima istine u ovim navodima, akademik Teodorović je kratko rekao: “Ne, to nije tačna informacija”.

Arhitekta Dragoljub Bakić dao je veliki intervju o duhu Beograda za aktuelni broj Nedeljnika koji je na svim kioscima i dostupan u digitalnoj verziji na NOVINARNICA.NET.