Dragan Džajić u izboru za najbolji tim svih vremena: Konkurenti Kristijano Ronaldo, Ronaldinjo, Stoičkov…

0
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Legendarni Dragan Džajić našao se u izboru magazina Frans fudbal za najbolji tim u istoriji tog sporta, a on je danas rekao da mu je to jedno od najvećih priznanja.

Prethodnih nedelja pomenuti magazin je izdvojio kandidate za pozicije golmana, defanzivaca i veznih igrača, a u ponedeljak je sužen izbor i u napadačkoj liniji.

“Jedno od najvećih priznanja koje sam dobio, velika je čast i zaista sam srećan zbog toga. U ogromnoj konkurenciji kvalitetnih fudbalera, ući u uži izbor, pogotovo posle ovoliko vremena po prestanku aktivne igračke karijere je pokazatelj da sam svojim igrama ostavio dubok trag, ne samo u našem, već i u svetskom fudbalu”, preneo je sajt Crvene zvezde reči Džajića.

Džajić se našao u izboru za najboljeg levog ofanzivnog fudbalera, u konkurenciji Olega Blohina (Ukrajina), Rivalda, Rivelinja i Ronaldinja (svi Brazil), Kristijana Ronalda (Portugal), Rajana Gigsa (Vels), Karl-Hajnca Rumenigea (Nemačka), Tjeri Anrija (Francuska) i Hrista Stoičkova (Bugarska).

“Posebno mi imponuje činjenica da sam jedini igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji se našao u ovom izboru. Priznanja mi nikada nisu bila cilj, uvek sam se trudio da igram dobro i da tim za koji igram pobedi, ali zaista sam ponosan na činjenicu da je to prepoznato i da to još uvek ima težinu i vrednost. Lepo je biti u ovako prestižnom izboru i društvu”, naveo je Džajić.

Tim snova će biti izabran u decembru, a glasaće 170 novinara iz različitih zemalja.

Zvezda je istakla da su svi u tom klubu izuzetno ponosni na činjenicu da je Džajić u izboru za najbolje levo krilo u istoriji fudbala.