Dr Tiodorović: Uvodimo najoštrije mere ako dnevni broj novozaraženih dođe do 1.500

4
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

(Beta) –  Član vladinog Kriznog štaba za subijanje epidemije koronavirusa, epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da o uvođenju “najoštrijih” mera treba razmišljati ukoliko broj novoinficiranih na dnevnom nivou dođe do 1.500. 

On je za današnji Blic naveo da na osnovu trenutne epidemiološke situacije i broja obolelih u Srbiji, “još uvek nije trenutak da se uvede policijski čas”. 

“Mi smo sada još uvek na broju koji je daleko ispod onog koji postoji oko nas i u Evropi jer mi spadamo u tri zemlje koje imaju najnižu stopu na 100.000 aktivnih slučajeva, a tu su još Estonija, Norveška i Turska dok su svi ostali u daleko većem riziku”, naveo je Tiodorović.

Ocenio je da se u narednih 10 do 15 dana može očekivati skok broja novoinficiranih.

“Ako ne budemo uspeli da suzbijemo bahato ponašanje koje se dešava, žurke, noćne izlaske i muzičke spektakle, možemo očekivati da će doći do povećanja broja”, dodao je epidemiolog.

4 KOMENTARA

  1. Jel vi toliko verujete u te testove za kovid to su namesteni testovi narodu mozete podvaliti sta hocete kad je neupucen i veruje u to.

  2. “Mi smo sada još uvek na broju koji je daleko ispod onog koji postoji oko nas i u Evropi jer mi spadamo u tri zemlje koje imaju najnižu stopu na 100.000 aktivnih slučajeva, a tu su još Estonija, Norveška i Turska dok su svi ostali u daleko većem riziku”, naveo je Tiodorović.
    “Ako ne budemo uspeli da suzbijemo bahato ponašanje koje se dešava, žurke, noćne izlaske i muzičke spektakle, možemo očekivati da će doći do povećanja broja”, dodao je epidemiolog. И константно су проблем: журке, ноћни изласци, музички спектакли,… итд., а никако основни канали за преливање заразе из земаља у којима се бележе жаришта, као прелазак границе и улазак на територију Републике Србије. Ово већ постаје симптоматично, колико се ови ликови упиру да окриве народ за раст заражених, а да нису ни мрднули прстом да заштите земљу од инфекције споља ! Е па Нишлија, ако ти нико није рекао до сада, са оваквим ставом, ви сте више него бахати и директно угрожавате здравље народа. А за све то, кад-тад, дође рачун на наплату.

  3. HaHaHa…. a to ce biti slucaj P R E K O S U T R A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Za pocetak doktore sprovedite mere na tv studijama, gosti, voditelji, svi imaju vise sastanaka ko gde i u studijo bez maske, ili je studijo na otvorenom mozda se varam, apelujte na skupstinu to je 250 ljudi a mislim da ste preporucili do 30..hvala unapred.. otkazite skupove delegacija, da se za vreme pauze za vreme radnog vremena ne pije alkohol u radnom vremenu poput vase koleginice, skupove stranaka i slavlja, za sada smo najbolji apelujte na njih da ne stradaju neduzni, uvedite njima policijski cas dok je vreme, a ostalo zaboravite, bice puno ispred skupstine

Comments are closed.