Epidemiolog Predrag Kon rekao je kako je spreman da trpi poniženje za celu naciju i da to kaže onaj ko je čitav život uložio u narodno zdravlje, dodajući da je dobio policijsko obezbeđenje nakon protesta dela građana koji se protivi vakcinaciji ispred njegovog stana. Takođe je ponovio da nikada neće zaboraviti to što su demonstranti protiv kovid propusnica, ispred njegove zgrade uzvikivali „Mengele, Mengele“.

„Trpim poniženje za celu naciju i sve ono za šta se borimo da se ostvari. Krizni štab nije skup samo lekara, nego svih mogućih struka, kada govorimo da istupam ispred medicinskog dela treba da se posmatra istorijat“, rekao je dr Kon, a prenosi portal N1.

On je istkako da u Kriznom štabu uvek imali jedinstvene stavove, ali da je u ovom trenutku jedino što artikuliše glas epidemiologa upravo medicinski deo Kriznog štaba. On je, odgovarajući na zahteve o njegovoj smeni u Kriznom štabu rekao da „ne može da siđe sa broda koji tone, ukoliko mu neko ne kaže“.

„Sa njim tonem i ja. Ja se ne udaljavam od toga. Kako da izađem, na koji način da pogledam u ljude posle. Svi zdravstveni radnici su poniženi u ovakvoj situaciji, to sam rekao javno i to govorim na Kriznom štabu. Ovo je kranje ozbiljna borba“, rekao je dr Kon.

Epidemiolog je istakao i da je premijerka Srbije tačno znala da bi mere koje je predložio Krizni štab „spustile krivu“, kao i da joj je naglasio kako je velika greška da se ne sprovode mere koje su tražili –  deset dana zatvaranja, pomeranje radnog vremena i da se na to nadovežu kovid porpusnice.

„Premijerka sasluša i dobro zna da je preuzela odgovornost. Ja insistiram da sve ostane u zapisniku, bukvalno od reči do reči šta je izrečeno. Po odluci koja je objavljena u Službenom glasniku jasno je ko odlučuje u ovoj zemlji, to je Vlada Srbije. Kao epidmiolog insistiram tvrdo na merama, jer je to izlaz iz krize. Očigledno da naša moć nije dovoljna“, istkao je dr Kon.

Ponovio je da je jedini način izlaska iz trenutne situacije masovna imunizacija.

https://www.nstore.rs/product/sajamska-akcija-godisnja-pretplata-plus-20-knjiga-pokloni/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.