Dr Kon o broju smrtnih slučajeva: “Ja sam rekao da se radi o proceni, a ne o nečemu što je pouzdano…”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Epidemiolog Predrag Kon kaže da je Beograd i dalje najdominantniji po broju novoobolelih, a od 73 slučaja potvrđena u poslednja 24 sata – 23 su iz prestonice.

“U svakom slučaju vrlo je ozbiljno na redu razmišanje kada i kojom prilikom primeniti oštrije mere, danas je zasedao Krizni štab u Beogradu ja još uvek nemam da je nešto doneto kao odluka, ali je povećana budnost i pripravnost”, dodao je Kon.

On je rekao da se podaci koji se saopštavaju na konferencijama dobijaju iz “Batuta” i da su merodavni.

“Ja sam rekao – na osnovu mortalitetne statistike, a to očigledno ljudima nije jasno. Dakle, radi se o proceni, a ni u kom slučaju o nečemu što je pouzdano. Ne možemo govoriti ništa drugo nego koliko je bilo smrti u odredjenom periodu i upoređivati sa ukupnom smrtnošću ranije. I tu se javlja taj broj koji je veći što smo u realnom vremenu imali prijavljeno. To znači da je vrlo moguće da je bilo znatno više smrti”, rekao je dr Kon.

“Nikada ništa nije prikrivano od podataka, to je jako važno naglasiti, posebno zbog toga što se spekuliše u javnosti nešto što je vezano za potpuno odvojene načine praćanja”, rekao je Kon.

On je naglasio da je vrlo bitno uraditi reviziju.

1 KOMENTAR

Comments are closed.