Dr Gojković: “Sutra stiže kineska vakcina. Ako prođe sve dozvole, možda u nedelju počnemo sa vakcinacijom…”

0
Mila Drumeva / Alamy / Alamy / Profimedia

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je na konferenciji za novinare da sutra stiže kontigent kineske vakcine i da je već u Agenciji za lekove započeta procedura provere da li ta vakcina zadovoljava sve standarde.

“Ukoliko to bude uspešno i vakcina prođe sve te pragove do konačne dozvole za upotrebu, krenućemo u nedelju, ponedeljak sa krenemo sa vakcinacijom građana koji su izrazili želju da se vakcinišu ovom vakcinom”, rekao je dr Gojković.

On je dodao da je “Srbija jedina država koja je u kratkom vremenskom roku uspela od tri proizvođača da nabavi vakcine”.

“Apsolutno svaka vakcina koja je registrovana u Srbiji je registrovana u skladu s procedurom, i aposlutno je bezbedna”, rekao je dr Gojković.

Rekao je da je bila želja da se što više ljudi vakciniše i da je svejedno ko će koju vakcinu dobiti.

Dodaje da su veći gradovi ušli u razamtranje na kojim mestima će omogućiti masovnu vakcinaciju, ali ističe da za sada nema tolikog broja vakcina. Za sada, imunizacija se sprovodi u Domovima zdravlja.

On je na pitanje novinara zašto novinari nisu svrstani u prioritetnu grupu za vakcinisanje protiv koronavirusa rekao da se o tome razgovaralo i da su novinari svakako “rizična grupa”.

“U najskorijem mogućem roku, naravno sa većom količinom vakcina koje očekujemo u naredne dve nedelje, pokušaćemo da pronađemo način i da se novinari vakcinišu. To nam je u zajedničkom interesu, svakako je da su novinari visoko izloženi virusu”, rekao je Gojković.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!