Dr Đurić: “Ne razumem zašto je Srbija požurila sa publikom na utakmicama…”

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Epidemiolog Predrag Đurić s novosadskog Univerziteta, izjavio je da ne razume razlog zbog kojeg se u Srbiji požurilo sa odlukom da sportskim takmičenjima može masovno da prisustvuje publika što je epidemiološki rizik za prenošenje koronavirusa.

“Svedoci smo da su gotovo sva sportska takmičenja u svetu otkazana, a tamo gde se postepeno uvode, to se čini bez publike ili s minimalnim brojem posetilaca, uz rigorozne mere predostrožnosti, uključujući tu i igrače i ostale učesnike”, rekao je Đurić za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Po njegovim rečima, građani Srbije dobijaju zbunjujuće poruke. “Teško je bilo kome od nas da shvati da treba da stoji čitav sat u redu pred bankom, a onda na televiziji vidi hiljade gusto stisnutih gledalaca fudbalskog ili teniskog meča”, naveo je Đurić.

Subotički epidemiolog Nebojša Bohucki rekao je za VOICE da je na utakmicama gde veliki broj ljudi navija i viče, veliki rizik od zaražavanja kapljičnim putem.

“Nije problem ako smo u zatvorenom prostoru, ako se građani primereno ponašaju i imaju masku. Što je auditorijum glasniji, mogućnost prenošenja virusa je veća”, kazao je Bohucki.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Pa ksko ne razumete, trebalo je relaksirati raju pred izbore. Da se pokaže da je virus smešan.

  2. Pa pitajte “vođu” zašto je to tako, on ionako diktira kako će se sve odigravati u ovoj zemlji, pošto on sve zna “najbolje” ! HOROR, šta drugo reći !!!

Comments are closed.