Doživotni zatvor za abortus u Alabami

2
Tanjug/AP

Senat američke države Alabame usvojio je zakon kojim se abortus zabranjuje uz vrlo malo izuzetaka, prenose američki mediji.

Kako se ocenjuje, to će biti najoštriji zakon o abortusu u Americi, ako ga guvernerka Alabame potpiše.

Senat Alabame, u kome većinu imaju republikanci, glasao je sa 25 prema šest glasova za to da se abortus u bilo kojoj fazi trudnoće smatra krivičnim delom kažnjivim sa 99 godina zatvora ili doživotnim zatvorom onom ko vrši abortus.

Jedini izuzetak bio bi ako je zdravlje žene ozbiljno ugroženo.

Senatori su odbili predlog da se kao izuzetak uzmu slučajevi silovanja ili incesta.

Podnosilac zakona republikanka Teri Kolins rekla je da očekuje da će guvernerka države Kej Ajvi potpisati zabranu abortusa, čime će to postati zakon. Guvernerka još nije dala neki signal kako će odlučiti.

2 KOMENTARA

  1. Ovo se radi da bi se rađalo što više bele, siromašne dece od samohranih majki i tinejdžerki, koji će onda odrasti i postati jeftina radna snaga. Samim tim, neće biti više potrebe za imigracijom kao izvorom jeftine radne snage. Nema veze sa moralom – ima samo sa profitom. Da ima veze sa moralom, drakonski bi se kažnjavali svi muškarci koji j*bu bez kondoma. Jezivo. Nadam se da će ovi zakoni biti povučeni, i da će ići i na mnogo više instance da bi se to desilo.

Comments are closed.