Velški tim Konahs Ki Nomads iznenadio je škotskog prvoligaša Kilmarnok sa 2:0 i ostvario istorijski plasman u narednu rundu Lige Evrope.

Naredni protivnik je Partizan.

Crno-beli su se verovatno spremali za duel sa Škotima, ali se planovi sada menjaju i u Beograd dolaze polu-amateri iz Velsa.

Lako je pretpostaviti koliko je pobeda protiv favorita u ovom „ostrvskom derbiju“ značila treneru Velšana Endiju Morisonu.

Posle susreta je govorio koliko to znači i za celu velšku ligu kao pokazatelj napretka, govorio je o organizovanoj ekipi, pravim muškarcima koji su izašli na teren i pobedili kao tim… Govorio je i o tome da neće biti puno slavlja, niti da će se piti mnogo jer neki momci moraju ujutru na posao…

A govorio je i o narednom protivniku.

„Sada ćemo da se spremimo za Srbiju. Dovedite nam i Srbe, ne brinem zbog njih. Svima ćemo se suprotstaviti. Tehnički, fizički. Gledao pre utakmice u tunelu igrače. Osam njihovih fudbalera je bilo fizički više, snažnije i krupnije od mojih igrača. Ali na terenu su rekli da su moji igrači na terenu bili snažni i krupni, a to se nije videlo u tunelu. Kada izađu na teren momci narastu desetak centimetara. Možemo ostvariti sve što želimo ako ostanemo tim, ako igramo muški. To je bitno u fudbalu. To me vraća na nešto što sam video na pres konferenciji Škota pre utakmice. Biće sigurno 6:0, nadam se 10:0. Ali muškarci ne padaju na leđa i gube 6:0. Muškarci se suprotstave. Mekani ljudi padnu, moji to ne rade“, rekao je.

A pri kraju izjave je ponovoio da idu u Srbiju… I tada se malo zbunio. Mislio je da igraju protiv Crvene zvezde. Na opasku novinara koji je uzimao izjavu, on se ispravio.

„Želimo da učinimo ligu ponosnom i sledeće nedelje protiv Srba. Protiv Crvene zvezde Beograd. Partizana, izvinite. To je fantastična šansa za nas. Novi izazov, 11 muškaraca na 11 muškaraca. Neće se mnogo piti, moraju momci da voze nazad kući, sutra idu na posao“, rekao je ponosni Morison.

Izjavu pogledajte na ovom LINKU.

Komentara

 1. PAD Vizantije
  19. jula 2019. 15:27

  ovi će nas, bre, razvaliti... mi smo slabiji i od bačke a ne od ovih velšana....

 2. Coma
  21. jula 2019. 09:29

  Samo da ne bude:,,to je fudbal, nikad nam nisu ležali ovi što žure na posao posle utakmice" :D

 3. Prota Jerota
  22. jula 2019. 06:02

  Biće to sve OK. Mi nismo Škoti, mi smo Partizan,čoveče. Partizan sada ima novu dušu, novi motor kojim je u stanju da se suprostavi svoj buraniji koja mu se hoće da suprostavi! Videli smo kako jeInđija igrala,oštro, do iznemoglosti i napaljena,ali nije moglo jer,jer...mnogo smo jaki. Džaba i sudija,Ivanović nije zaslužio dva žuta,sudija je kovao plan osvete prema grobarima i njihovim transparentima. Samo neka se oni poigravaju sanjihovim nervima,jednom će proizvesti ono što niko ne želi. Uz pošteno sudjenje niko u Srbiji nema izgleda sa Savinom armijom. Zapamtite šta vam ja kažem!!!⚽

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.