“Dosta je da ćutite kada drugi sakupljaju oružje ‘za ne daj Bože’. Ovo mora stati”: Dodik poslao poruku ambasadoru SAD u BiH

0
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poslao je poruku američkom ambasadoru u BiH Eriku Nelsonu, navodeći da je dosta njegovog mešanja u unutrašnje stvari BiH.

“Dosta je, ovde se mora stati. Dosta je vašeg mešanja u unutrašnje stvari zemlje u kojoj ste ambasador. Dosta je vaših lekcija koje držite svojim domaćinima”, preneo je sadržaj poruke Dodik u izjavi za novinsku agenciju Srna.

Srpski član Predsedništva BiH je to naveo reagujući na Nelsonovu izjavu da su “moguće sankcije protiv onih političara koji podrivaju napredak na Zapadnom Balkanu, kao i protiv onih koji ih podržavaju u tome”.

Dodik je još rekao da je “dosta da Nelson ćuti kada drugi kleveću Srbe da su loš narod i nazivaju ih ‘genocidašima'”, a da je “veoma glasan kada se navodno drugima nešto kaže”.

“Dosta je, gospodine Nelsone, da ćutite kada drugi sakupljaju oružje ‘za ne daj Bože’ i kada prizivaju nekakvu svoju osvetu. Slažem se, gospodine Nelsone, da je dosta da nam dovodite nelegalne međunarodne namesnike, dosta je da glumite da štitite Dejtonski sporazum, a masovno kršite u kontinuitetu sve njegove odredbe”, istako je on.

Dodik je optužio američkog ambasadora u BiH da je “stalno na muslimansko/bošnjačkoj strani i da uporno radi protiv Srba”.

“Dosta je, gospodine Nelsone, da glumite demokratu, a podržavate dugogodišnju praksu nametanja zakona, bez ikakvog osnova, neizabranog stranca, koga vi i vaša zemlja podržavate. Dosta je, stvarno dosta! Previše dosta”, naveo je srpski član Predsedništva BiH.