(Beta) – Predsednik pokreta „Oslobođenje“ Mlađan Đorđević ocenio je da osnova srpske pozicije na Kosovu treba da bude insistiranje na primeni Rezolucije 1244 i odbijanje da se ona promeni, a baš to nije stav aktuelne vlasti u Beogradu.

„SNS je pobedio na izborima sa parolom da će vratiti Kosovo u okrilje Srbije. Te godine, srpska država je bila kompletno prisutna na severu Kosova. Danas, devet godina kasnije, mi više nemamo nijedan atribut srpske državnosti na Kosovu i Metohiji“, rekao je Đorđević u Moskvi, na konferenciji „Može li se spasiti srpsko Kosovo“, u organizaciji ruske federalne novinske agencije Regnum.

Kako navodi taj pokret, Đorđević je rekao da treba poništiti sve ugovore i sporazume koje je vlast potpisala sa „ilegalnim vlastima u Prišitini, koje predvode ljudi koje je Srbija već osudila za ratne zločine, a sada ih za to terete i međunarodni sudovi“.

„Tri ključne stvari sprečavaju Vučića da prizna Kosovo. Rezolucija 1244 čiji garant je Rusija, Srpska pravoslavna crkva koja je na tri poslednja sabora istakla stav protiv priznanja ili podele Kosova i srpski narod, koji je u ogromnoj većini protiv sporazuma“, rekao je on.

Đorđević je ocenio da Vučić umanjuje značaj rezolucije i „pokušava da je sruši“ tako što Srbiju svađa sa Rusijom, tako što pokušava da utiče na izbor patrijarha i tako što širi defetizam među narodom stalno pričajući da je Kosovo izgubljeno.

„Krajnji cilj ovakve politike je da se zapadnim sponzorima iz Berlina i Vašingtona izruči pravno obavezujući sporazum Beograda i Prištine, koji bi uključio i članstvo takozvanog Kosova u Ujedinjenim nacijama. To je politika izdaje, protiv toga je većina srpskog naroda i mi se borimo protiv toga“, rekao je Đorđević.

On je dodao da Rusija čvrstim stavim oko Rezolucije 1244 pomaže srpskom narodu u tom poslu i brani ne samo međunarodni poredak već i „istorijsko prijateljstvo ruskog i srpskog naroda“.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari „vrsnog pedagoga“ Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.