“Doneo sam Majklu posao od 100 miliona dolara za dva sata… I on je to odbio…”

0
Profimedia

Četrnaest godina u NBA je bilo potrebno Majklu Džordanu da se pozicionira kao NBA legenda, postane globalna sportska superzvezda, košarku podigne na jedan nivo više i sebe predstavi kao jednog od najboljih košarkaša ikada, ako ne i najboljeg.

Nakon što je završio karijeru i okrenuo se biznisu, povremeno se pojavi neki događaj koji nas podseti koliko je Džordan veliki, i koliko su ti veliki, po pravilu, jednostavni i posebni. Bilo da je to serija “The Last Dance” – koja prikazuje njegovu poslednju sezonu u Bulsima – ili obična vest da je odbio 100 miliona dolara za dvosatni nastup na jednoj svečanosti, samo zato što mu se nije svideo projekat, prenosi CNN.

“Doneo sam Džordanu pre tri godine posao vredan 100 miliona dolara”, rekao je Džordanov menadžer Dejvid Falk.

“Sve što je Majkl trebalo da uradi je da se pojavi na ceremoniji, održi kratak govor i otvori program. Međutim, odbio je”, dodao je Falk.

Falk takođe smatra da je Džordan veoma izbirljiv kada je reč o projektima i da ne želi da učestvuje u stvarima za koje veruje da su loše.

“Bog ga je blagoslovio i pružio mu je priliku da bira šta želi da radi u životu. To je privilegija koju je Džordan zaradio i zaslužio na terenu”, rekao je Falk.

Džordan je sa Čikagom, tokom devedesetih, osvojio šest NBA titula, a čuvena generacija Bulsa predvođena Džordanom i dalje se smatra jednom od najdominantnijih ekipa u istorji sporta.