Dončić pred meč sa Srbijom: “Otići ću sa Jokićem na kafu, želim zlato na EP”

0
EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaša današnjice, izjavio je da sa nestrpljenjem očekuje današnji prijateljski meč između Slovenije i Srbije.

U centru pažnje će na parketu biti Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige i Dončić, koji briljira u dresu Dalasa.

„Naravno da se radujem meču pred punim tribinama. Srbija je izuzetno jak tim, tako da će ovo biti veliki izazov za nas. Što je rival sa suprotne strane bolji, to je bolja priprema za veliko takmičenje. Jedva čekam susret sa Jokićem. Neverovatan je igrač. Poštujem ga i kao osobu. Otići ćemo na kafu pre meča“, istakao je Dončić, prenosi N1.

Slovenački as svrstava selekciju Srbije u uži krug favorita za visok plasman na Evropskom prvenstvu.

„Srbija je sigurno jedan od kandidata za medalju. Ali tu je mnogo jakih ekipa. Litvanija, Francuska, Italija, Grčka. Biće zanimljivo.

Iako poštuje sve rivale, Luka ističe da na Eurobasket, na kojem Slovenija brani najsjajnije odličje, ide sa jedni ciljem.

„Cilj je medalja. Zlatna medalja. Kada idem na neko takmičenje, želim da pobedim. Pritisak? Sa njim je lepo živeti. Pre pet godina niko nije računao na nas. Sada smo u najužem krugu favorita. Videćemo kakav će rasplet biti“, zaključio je Dončić.