Donacija Vojvođanske banke za decu sa smetnjama u razvoju

    0

    Vojvođanska banka donirala je sredstva za kupovinu savremenih učila „pčelica“ pomoću kojih će deca sa smetnjama u razvoju na kreativan način učiti slova, brojeve, predmete, životinjski svet, matematiku, prirodu, jezik ili bilo koju drugu oblast. Banka se na ovaj način priključila kampanji „Bitka za znanje“, koju je pokrenuo Fond B92. U okviru ove inicijative nabavljaju se „pčelice“ za sve škole u Srbiji za decu sa smetnjama u razvoju, a Vojvođanska banka obezbedila je sredstva za kupovinu ovih inovativnih učila za dve škole za osnovno i srednje obrazovanje: „Mladost“ u Pirotu i „Veselin Nikolić“ iz Kruševca.

    „Smatramo da je veoma značajno što je Fond B92 kroz projekat „Pčelice“ ukazao na teškoće sa kojima se suočavaju deca sa smetnjama u razvoju, njihovi roditelji i nastavnici. Vojvođanska banka pridružila se akciji  sa ciljem da svakom detetu, bez obzira na ove smetnje olakša proces učenja i doprinese osavremenjivanju obrazovnih procesa. Naša želja je da pomognemo da se ukupan kvalitet života dece i mladih sa smetnjama u razvoju unapredi i poboljša kako bi oni postali ravnopravni članovi društva“, izjavio je Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

    „Fond B92 je agregator najpozitivnije energije u Srbiji. Vojvođanska banka je stalni partner edukativnih, humanitarnih, zdravstvenih projekata kroz koje smo uspevali da bitno doprinesemo kvalitetu lečenja, obrazovanja, tako da ona nije u samom vrhu kada je reč o uspešnom poslovanju, već i u društveno odgovornom odnosu prema zajednici“, rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

    Svaka od 48 škola ovog tipa u Srbiji do kraja oktobra dobiće po set od šest robota u obliku pčelica. Škole za decu sa smetnjama u razvoju, koje broje najviše đaka dobiće po dva seta, odnosno po 12 pčelica. Za nastavnike ovih škola biće organizovana posebna obuka za korišćenje savremenih instrumenata za učenje u nastavi.