“Đole, ne sumnjam da ćeš u parlamentu napraviti revoluciju”; “Hvala Bole, revoluciju nisam ni obećavao”: Tviter polemika o bojkotu sednice o KiM

0
Foto Medija centar Beograd i Nedeljnik

Opozicione stranke koje već mesecima učestvuju u protestima prtiv vlasi i bojkotuju rad parlamenta, najavile su da neće promeniti taj stav ni zbog predstojeće “sednice o Kosovu”, na kojoj bi pred poslanicima trebalo da se nađe i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Đorđe Vukadinović, urednik NSPM i poslanik u Skupštini, međutim, izneo je sumnju u opravdanost ovakvog stava.

Vukadinović je prethodno prekinuo bojkot zbog izglasavanja “Tijaninog zakona”, a sada je na Tviteru napisao da su “svi živi za bojkot”, a da on “misli drugačije”.

“Sudeći po atmosferi na Tviteru, čini se da su svi živi za bojkot sednice o KiM?! Ispada da samo Dragoljub Žarković, ja i Nikola Tanasić mislimo drugačije. Pa se pitam – ko li od nas greši? Pri čemu, u vezi sa ‘Tijaninim zakonom’ nisam imao veliku dilemu, ali ovo je složenije…”, napisao je Vukadinović.

On je svoje “tviter-izlaganje” nastavio u novom tvitu:

“Em je složenije, em je, realno mučnije. Pri tome, teže mi pada pogled na sva ona ‘draga lica’ nego što će me obde po Tviteru razvlačiti kao ‘izdajnika’ i rušitelja opozicionog jedinstva.

Ali, s druge strane, ja se šest meseci solidarišem da ne bih ometao ‘revoluciju’ koje nešto baš i nema”, napisao je Vukadinović.

Vrlo brzo, Vukadinoviću je odgovorio lider Dveri Boško Obradović. Uz malo ironije, nadovezivajući se na temu o “revoluciji koje nešto baš i nema”.

“Đole, ne sumnjam u tebe da ćeš izazvati revoluciju sutrašnjim povratkom u parlament. Verujem u tebe!”, napisao je Obradović.

Vukadinović je u istom tonu odgovorio:

“Hvala na poverenju Bole. Ne, kad ti nisi, neću ni ja sigurno izazvati ‘revoluciju’ pojavom u parlementu. Nemam zih iluzija. Ali ja revoluciju nisam ni oebćavao, bizi non-stop pozivao na nju. Ja samo verujem u pluralizam puteva do zajedničkog cilja. Slobodne idemokratske Srbije”, napisao je Vukadinović.

U polemiku se potom uključio i Janko Veselinović, član predsedništva Saveza za Srbiju. On je odgovorio Vukadinoviću porukom da nije problem ući u skupštinsku salu, nego kako posle toga izaći pred ljude koji mesecima učestvuju u protestima.

“Nije problem ući u salu. Problem je posle izaći na ulicu i ljudima koji tabanaju pola godine pogledati u oči”, glasi Veselinovićev tvit.

Vukadinović je u prepisci sa tviterašima naveo da nije siguran da li treba da se pojavi u Skupštini, ali je postavio i pitanje da je odsustvom sa sednica o Tijaninom zakonu i Kosova opozicija jača ili slabija.