Posle finala u kom je došao do sedme titule na Vimbldonu, Đoković je prvi deo govora posveito Niku Kirjosu.

„Siguran sam da ćeš ponovo doći do finala i to ne samo na Vimbldonu. Odigrao si sjajan turnir, mislim da si sjajan igrač i da ti se ovoga puta poklopilo da doživiš sve ono o čemu godinama slušaš. Nisam verovao da ću ikada reći ovoliko lepih reči o tebi, s obzirom na to kakav smo odnos imali. Sada je i zvanično – „bromance“. Dogovorili smo se da će pobednik platiti večeru, eto zašto je izgubio“, rekao je Đoković.

Dodao je da mu je posebno važan ovaj turnir.

„Volim ovo mesto i nadam se da ovo mesto voli mene. Kada sam kao klinac počeo da treniram tenis gledao sam Samprasa kako osvaja ovaj trofej i poželeo sam da to uradim i ja. Uradio sam ponovo. Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji turnira.“

Đoković se zahvalio svom timu i čestitao supruzi godišnjicu braka.

„Pre tačno osam godina smo se venčali. Ovo ti je poklon od mene“.

Kirjos je posle finala bio nasmejan.

„Neću da vas lažem, ovaj čovek (Đoković, prim. aut) je na neki način Bog. Hvala Đokoviću i čestitam mu, osvojio je ovo po ko zna koliko puta. Hvala svima koji su doprineli da ovaj turnir u prethodne dve nedelje izgleda ovako kako je izgledao. Hvala skupljačima loptica, hvala čak i linijskim sudijama, mada je naš odnos komplikovan“, rekao je Kirjos.

Na pitanje da li očekuje da je sada probio led sa najboljim grend slem rezultatom, Kirjos se našalio.

„Ne želim više, umoran sam i ja i moj tim od svog ovog tenisa (smeh). Drago mi je što sam napravio ovakav rezultat, naravno. Voleo bih da dođem do još nekog grend slem finala, ali nisam siguran da će tako biti“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.