Đoković o vakcinaciji: “Ja ću sačekati i videti šta je sa pravilima ATP-a po tom pitanju…”

0
Novak Đoković, foto Profimedia

Novak Đoković prošetao je Brajton plažom uz pehar Australijan opena, dan posle 9. titule u Melburnu.

Australijan open završen je uz teške trenutke za organizatore i domaćine, jer je na svečanoj ceremoniji izviždana Džejn Hrdlička, jedna od čelnica Teniskog saveza Australije.

Ona je u ceremonijalnom delu rekla da je “vakcinacija počela i da to daje nadu i optimizam za budućnost”, pohvalila je vlasti Viktorije za sve mere koje su preduzete, zbog čega je izviždana.

Bilo je 7.426 navijača, a mnogi su bili nemilosrdni u zvižducima, koji su potrajali.

Mnogi zvaničnici u Australiji su osudili zviždanje, a na kraju je i Đokoviću postavljeno pitanje o ovom potezu.

“Ima mnogo pomešanih mišljenja i osećanja oko svega što se događa danas u svetu. Ljudi hoće da se vrate u normalu i normalno je da su malo frustrirani. Svi smo u ovome zajedno, svi želimo da budemo slobodni, da ne nosimo maske i da se vratimo normalnim stvarima poput toga. Ne izgleda da je kraj blizu, naročito kada je u Evropa u pitanju, ako govorimo o sportskim događajima sa publikom”, rekao je Đoković, koji je napomenuo da će videti da li će primiti vakcinu, u zavisnosti od regulacija i novih pravila ATP-a.

“Ja ću sačekati i videti. Sada se vodi debata još i sve je umagli, pa ne želim da dajem bilo kakve komentare oko nečega što još nije završeno”, naveo je Đoković.