“Đoković će igrati ako bude ispunjavao uslove. Koliko znam, trenutno nije vakcinisan”: Direktor mastersa u Monte Karlu

0
EPA-EFE/JAMES ROSS

(Beta-AFP) – Direktor turnira u Monte Karlu Željko Franulović rekao je danas da će srpski teniser Novak Djoković biti dobrodošao na turnir ako bude ispunjavao uslove koje je propisala francuska vlada u vezi sa zaštitom od korona virusa.

Masters u Monte Karlu održaće se od 9. do 17. aprila. 

“Ako želite da udjete u Francusku, prvo pravilo je da budete vakcinisani. ATP protokol nudi i da se mesec dana pre početka takmičenja obezbedi uverenje o kontaminaciji korona virusom. Koliko znam, Đoković trenutno nije vakcinisan. Ako bude ispunjavao uslove, dočekaćemo ga raširenih ruku”, rekao je Franulović.

“Razgovarali smo sa svim igačima. Svi su vakcinisani osim njega. Ne možemo da se stavimo na njegovo mesto i saznamo šta želi da radi. Njegovo učešće na turniru zavisiće samo od njega”, dodao je Franulović.

On je rekao da bi “voleo da može da kaže da će Djoković 100 odsto biti na turniru”.

“Ali, to je njegova odluka. Lako je reći da je turnir jači od jednog igrača. Ali, mi bismo voleli da Novak bude ovde”, naveo je.

Franulović je dodao da organizatori očekuju učešće 10 najboljih svetskih igrača, osim Rodžera Federera koji je i dalje povredjen i da, osim ako se ne dogodi čudo, na njega ne može da se računa.

Prijave za učešće na turniru u Monte Karlu biće završene do 14. marta, a žreb će biti održan 8. aprila.

Djoković nije branio titulu na Australijan openu u Melburnu u januaru pošto je deportovan jer nije ispunjavao uslove koje su vlasti propisale u vezi sa zaštitom od korona virusa.

On će se takmičenjima vratiti na turniru u Dubaiju, od 21. do 26. februara.

“To su veoma dobre vesti. Želimo ga u dobroj formi i srećnim što ponovo igra tenis. On je naš broj jedan”, rekao je predsednik ATP Andrea Gaudenci.