Dodik: “Verujemo više u saradnju sa Erdoganom, nego nekim propalim i nametnutim rešenjima”

1
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da Dejtonski mirovni sporazum gotovo više ne postoji, jer je kako je ocenio, uništen intervencijama međunarodne zajednice.

“Mora doći do novog dogovora. I disolucija je neko rešenje, ali se ja zalažem za sve da do toga ne dođe”, naveo je Dodik posle sastanka članova Predsedništva BiH sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom.

On je ocenio da “uvek poseban događaj kada dolazi veliki državnik poput turskog predsednika”, dodavši da je Erdogana upoznao i sa unutrašnjom situacijom u Bosni i Hercegovini.

“Mi negiramo da stranci mogu uvesti red u zemlji i održati ga, a to Avganistan najbolje i pokazuje. Rekao sam svoj stav da mi saradnji sa predsednikom Erdoganom verujemo više nego nekim drugim propalim i nametnutim rešenjima”, istakao je Dodik.

Još je rekao da je uveren da,  do dolaska novog Visokog predstavnika u BiH, ne bi ni došlo da je u to bila uključena Turska.

“Rekao sam da visoki predstavnik ovde ne postoji. Ja svoj stav iznosim uveren da to predsednik Erdogan razume, jer se pokazao kao čovek koji saslušava sve nas”, naveo je srpski član Predsedništva biH.

Dodik je iskazao spremnost da prihvati sve dobre predloge i usluge turskog predsednika, navodeći da u tome ne vidi problem, ali da kod unutrašnjopolitičkih pitanja veruje jedino u unutrašnji dogovor.

1 KOMENTAR

  1. Врло деликатна позиција г. Додика, али одличан наступ на конференцији за штампу. Једино одвратно је била гестикулација лажног представника Хрвата у председништву БиХ, што је очекивано, јер битисати у ситуацији да представљаш свој народ тако што те није он изабрао, него други народ политички супротсатављен твом народу , може само неко ко уместо образа има ђон.

Comments are closed.