Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da izjava predsednika Crne Gore Јakova Milatovića da će posetiti i da poznaje samo Bosnu i Hercegovinu (BiH), bez entiteta – „predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

„Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, videćemo. Možda ga i pustimo da se sastane samo sa Muslimanima, ali to onda nije BiH“, napisao je Dodik na X-u.

On je naveo da je bio u poseti Skupštini Crne Gore i predsedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će ga pozvati Milatović, niti da će se sastati sa njim.

„Nadam se da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom.“

Crnogorski predsednik Jakov Milatović izjavio je da je dolazak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Crnu Goru „bio pomalo čudan i skoro nenajavljen“.

On je za TV Vijesti rekao da nije „otćutao“ Dodikovu posetu Podgorici.

„Nisam ništa otćutao. Da imamo ljude koji imaju jasno izražene stavove, drugačije bi bilo. Moji stavovi o BiH su vrlo jasni. Bosnu i Hercegovinu doživljavam kao celovitu državu“, rekao je Milatović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.