Dodik: “Kosovo država u pokušaju, BiH država u raspadanju…”

0
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Kosovo u Ujedinjenim nacijama nije dobilo nikakvo medjunarodno priznanje, kako je to Priština očekivala od “tumača svetskog poretka”.

Dodik je naveo da to potvrdjuje da je Kosovo “samo država u pokušaju, što će i ostati, a BiH nemoguća država u raspadanju, što je svima jasno”.

“Jasno se videlo i u Njujorku da te dve nasilno stvorene tvorevine, BiH i Kosovo, nisu subjekti medjunarodne politike i prava i jasno se pokazuje da je njihova pozicija na medjunarodnoj sceni sve manja kako vreme prolazi, što je sudbina i Crne Gore pod Milom Djukanovićem na mestu predsednika”, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

On je ocenio da je susret predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komišića sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i crnogorskim predsednikom Milom Djukanovićem bio “karikaturalan” i da jasno pokazuje kakva je BiH država “čim su mu sagovornici ovo dvoje ultrašovinista”.

“Osmanijevoj nije bila prepreka za ovaj susret sa Komšićem ni činjenica da BiH nije priznala Kosovo, jer ih objedinjuje neskrivena mržnja prema Srbima”, ocenio je Dodik.