Dodik: Iz Tužilaštva hoće da me saslušaju o navodnom negiranju genocida

0
Printscreen/YouTube/N1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je čovek sa najviše prijava, ali da Srbi nisu podanici i ne žele strance koji će o njima odlučivati.

„Ja sam čovek sa najviše prijava. Neki dan je došlo da se proveri moja izjava iz prošle godine da sam rekao da škola neće početi 28. nego 2. To je nekoga uvredilo i sada ja treba da idem da dajem izjave. Danas je iz Tužilaštva došlo da me saslušaju u vezi sa mojom pričom o navodnom negiranju genocida“, rekao je Dodik, prenose mediji.

On je dodao da je sva borba tu zato što ne želi strance koji nameću zakon bez obzira kakav sadržaj tih zakona bio, ali da je očigledno da se o tome BiH nikada neće dogovoriti.

„Mi Srbi nismo podanici i ne želimo da imamo strance koji će o nama odlučivati. Ako je već tu, onda ne može da donosi zakone kako on hoće. Naravno da se u FBiH sve svelo na priču o genocidu, ali se u stvari radi o tome da neizabrani stranac ne može da donosi zakone i nameće, čak ni po bonskim ovlašćenjima“, rekao je Dodik.

On je ocenio da Bošnjacima odgovara ovako izabran visoki predstavnik, ali da Srbi neće prihvatiti takvog lika u svojstvu visokog predstavnika.

„Možda možemo popiti kafu, ali samo u svojstvu kao sa nekadašnjim ministrom za poljoprivredu, koji je obećao da će nešto učiniti za BiH, pa ni to nije uradio. Baš bih ga pitao zašto, ako je obećao, jer su nas tada naterali da donesemo zakon koji je omogućio nekonkurentan uvoz sa Zapada, a našu privredu doveli na rub propasti“, napomenuo je Dodik.

Prema njegovim rečima, obećali su pomoć, a nisu to uradili.

„Ključno pitanje ove političke borbe jeste da neko u BiH želi da prihvati nelegitimno izabranog stranca a mi kažemo ako Savet bezbednosi kaže da je to on, mi ćemo sarađivati“, naglasio je Dodik.