Dodik: Da svi građani RS automatski dobiju državljanstvo Srbije

3
Foto: Profimedia

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se zalaže za ideju da svi građani Republike Srpske automatski dobiju državljanstvo Srbije.

“Pokušavam da privolim vlasti u Srbiji da prihvate automatsko državljanstvo Srbije za građane Srpske. Potpuno sam uveren da ova bezočna laž koja se zove BiH ne može da funkcioniše u situaciji kada se degradira srpski narod”, naveo je Dodik, prenosi

.

On je najavio da će nakon izbora novog saziva Vlade Srbije prva poseta zvaničnika ove zemlje biti Republici Srpskoj i Banjaluci.

“To sam dogovorio sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao što ćemo mi nakon toga posetiti Srbiju. Naša saradnja je veoma dobra i treba da bude proširena, a uradili smo mnogo kapitalnih stvari, među kojima je nastavni program i neophodan je što veći stepen integracije zato što je reč o istom narodu”, rekao je Dodik za ATV.  

On je istakao da je Srpska zahvalna Srbiji što ima volju da na ovakav način deluje.

Govoreći o odnosima sa Crnom Gorom, Dodik je ponovio da je na vreme shvatio da je predsednik te zemlje Milo Đukanović ušao u završnu fazu degradacije srpskog identiteta, jer je hteo da oduzme imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

“Kada je hteo da dođe u Sarajevo nisam dao i pokrenuo sam zaštitu vitalnog entitetskog interesa. Nisam dao da dobije legitimitet i mikrofon u Sarajevu da priča da je Evropejac, a da mu Željko Komšić i Šefik Džaferović aplaudiraju. Ovi koji se sada nešto šepure glasali su da dođe”, rekao je Dodik.  

On je podsetio da svaki narod ima pravo na samoopredeljenje i državu na čemu se zasnivala civilizacija i da u BiH ne postoji potencijal za rat.  

“Ovo pravo se vraća polako. U svojim komunikacijama koje nisu beznačajne mogu da spoznam stvari koje su drugačije. Recimo, na nekom forumu u Briselu se vodi razgovor na veoma visokom nivou o tome šta uraditi na Zapadnom Balkanu i onda ima ljudi koji kažu da Srbima u BiH treba dati državu”, rekao je Dodik.  

Kada je reč o predsedničkim izborima u SAD, Dodik je naveo da će Srbi u toj zemlji podržati Donalda Trampa koji nije izazvao nijedan sukob u svetu.

3 KOMENTARA

  1. A sto ne bi moglo i obrnuto, da svi Srbi iz okolnih zemalja dobiju drzavljanstvo R.Srpske.
    BiH je jednako toliko srpska zemlja koliko i Srbija, Dalmacija, C.Gora, Skadar, Makedonija (stara Srbija).
    Da svi Srbi budu drzavljani Srbije i Bosne i Bog da nas pogleda.

  2. Све је то лепо али запад је пројектовао границу на Дрини. Комунисти су, такође, у Јајцу повукли границу на Дрини. Мене је увек фасцинирала та заједничка антисрпска политика капиталистичког католичко-протестантског запада и коминтерновског комунизма. Та политика је била и антируска. Домаћи комунисти-издајници српског народа-свесни или несвесни, није битно, ,нацртали су границе и за Војводину и за КиМ. Они руски су припојили Крим Украјини, иако јој никада није припадао. Тај који је као лупао ципелом у седишту УН, овамо је Русији одузео вековну територију, стратешки врло значајну, изузетно значајну и придодао је Украјини која је и у то време већ била начета католичким продором. Зар неко мисли да је то случајно. На жалост, Република Српска је мирно гледала када су Хрватска и Милошевићева Србија елеиминисале Републику Српску Крајину, уз договор са Републиком Српском да се не меша. И није се мешала. Али, ко са ђаволом тикве сади о главу му се лупају. Највећи непријатељ Републике Српске је Хрватска и то је Месић више пута наговештавао, који је као либералнији политичар. Србија и Република Српска нису способне ни да нови мост(саграђен пре неколико година) код Љубовије пусте у саобраћај, јер Сарајево не жели никакве везе Срба преко Дрине. Можда је боље без бомбастичних изјава без покрића, него тихи рад и мали кораци, док се не промени однос снага у овом поквареном свету.

Comments are closed.