Dodik brani hrvatskog predsednika: “Napad na Milanovića odraz Komšićeve lične frustracije”

0
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je član Predsedništva BiH Željko Komšić ne predstavlja nikoga u BiH, pa je skandalozno da kao fizičko lice “drži slovo” predsednicima Srbije i Hrvatske, država koje su garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je za novinsku agenciju Srna rekao da je „najnoviji napad na hrvatskog predsednika Zorana Milanovića odraz Komšićeve lične frustracije narodom koji lažno predstavlja i plod kompleksa koje on ima u odnosu na državnika kakav je Milanović“.

„BiH nije sposobna ni da opstane, a kamoli da ovako nesređena postane NATO članica i predsednik Hrvatske ima potpuno pravo kada kaže da BiH neće dobiti dozvolu za pristupanje NATO-u“, naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, Komšić je usput zaboravio da o kretanju ka članstvu u NATO ne odlučuju samo muslimani i da je Republika Srpska rekla svoj stav o tome.

“Zaboravio je i ko odlučuje u NATO-u o novim članicama, naivno verujući da ima neko u toj organizaciji ko bi BiH uopšte uzeo u razmatranje”, naveo je Dodik.

Još je kazao da Komšićeva reakcija na stavove predsednika Hrvatske „samo kontinuitet loših poruka prema susedima u nemogućnosti da se na konstruktivan i progresivan način priđe svim otvorenim pitanjima u BiH, pa i pitanju do kada će muslimani birati dva člana Predsedništva BiH”.